《GRE_数学部分真题二零一六-二零一六》.pdf
文本预览下载声明
2007,2009 GRE 数学 部份真题
Thursday, December 13, 2007
1. If the sides of a right angled triangle are n, 2n-1, 2n+1 and n being positive, then the value of n is?
b)8
c)12
d)15
e)1
Ans: B
2. x1
Col A : x/y
Col B : x+y
Ans: D
3. A and B are independent events, p(A)=0.6 and p(B)=0.8.
Col a : probobality of happening event A or B is
Col b : 0.92
Ans: C
4. Col a: 1+1/2-1/4+1/8-1/16+1/32
Col b: 2(1-1/2+1/4-1/8+1/16-1/32)
5. 1cake +1pie=11.25 and 4cakes+5pie=50
Col a: cost of cake
Col b: cost of pie
Ans: A
6. What is the value of n when 252^5 is divided by 6^n.
Ans : 10
Monday, November 19, 2007
1. Col A : Least +ve integer with 3 different prime factors, each greater than 6
Col B : 1001
Ans: C
2. Twice the sum of 3 integers x ,y and z when divided by 7 gives remainder =1
wt is the remainder when x+y+z is divided by 7.?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
E. 4
Ans : E
3.The area of rectangular region R is equal to the area of rectangular region T.
The Ratio of the length to the width of R is 3 to 1.
the length width of T are 12 W, respectively.
Col A : w
Col B : 4
Ans: C
4. Area of a square is 9 and that of a rectangle is 8.
ColA ColB
perimeter of square perimeter of rectangle
Ans: D
5. Where will the point of intersection of the lines 3x - 5y = 7 and 2x + 10y = - 3 lie?
A. On X-Axis
B. On Y-Axis
C. In Quadrant I
D. In Quadrant III
E. In Quadrant IV
Ans : E
6. There are 37 employees in a company X. The month of july has more number of birthdays (of
employees) than any other month
in the year.
Col A: Number of Birthdays in July
Col B: 3
Ans: A
7. (1/2 + 1/3)+ (1/4 -1/3) + (1/2-1/4)
Ans : 1
8. X^2-x-2 = 0. Number of possible value of X..?
Ans: 2
9. F(x) = x^2 + x
Col A : F(x+1)
Col B : F(x) + F(1)
Ans : A
10. Two Isosceles triangle was drawn, equal sides are 1, 1 in both triangle. Angle between equal side in
one triangle is X, and in
second is Y. and given X Y.
Col A: area of triangle with angle X
Col B: area of trian
显示全部