2011年职称英语考试卫生A真题及答案.doc
文本预览下载声明
2011年职称英语考试卫生A类真题与答案
一、词汇选项
1、unclear--- obscure.模糊不清晰的2、greatly – considerably, greatly 意思为adv. 相当地;非常地3、push-- urge催促某人做某事 push推;促进;逼迫4、handle—approach 解决问题5、caused ----provoke: 激怒.惹起.驱使,造成6、stand= tolerate 忍受、 承受7、energetic---vigorous 精力充沛的 有活力的8、shake – tremble 颤抖 颤动9、praised ---hail: 招呼.致敬.万岁.向...欢呼10、afraid---- scared 害怕.恐惧11、understand--- grasp 理解,明白12、saying--- remarking 说话,说出13、maintain – assert 主张、声称、断言14、continuous – steady . 稳定的15、criticizes--- finds fault with 挑错,批评
二、阅读判断
Relieving the Pain
主旨大意:运动对于治疗各种痛疼有益处
16. To treat pain, patients should stop moving around
答案:B(wrong:错)
17. Headaches are partly caused by lack of excecise HYPERLINK /
答案:C(not mentioned:未提及)
18. Exercise helps to take the pressure off the site of pain
答案:A(right:正确)
19. Doctors often use drugs such as endprphins to treat patients
答案:B(wrong:错)
20. Backache sufferers often end up taking more than one drug to kill pain
答案:A(right:正确)
21. Excercises helps pain sufferers to recover more quickly than traditional treatment
答案:C(not mentioned:未提及)
22. New pain clinc ask patients to give up drugs completely
答案:B(wrong:错)
三、概括大意与完成句子
Owls and Larks
主旨大意:早起的人和晚起的人的差别及形成原因23. 答案:D (why do we need sleep?)24. 答案:E (what makes paople owls or larks ?)25. 答案:C ( which is better,being an owl or a lark?)26. 答案:A (What should we avoid ?).
27. Sleep helps brains to
答案:F rebuld memories stored during the day
28. Parents with very young children tend to
答案:D get up quite early
29. A good lifestyle means one can
答案:A sleep enough to bring most refreshment
30 It is good advice for most people
答案:B keep away from coffee in the eveing
四、阅读理解
第一篇??????? Cell Phones: Hang Up or Keep Talking?
Millions of people are using cell phones today. In many places it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication—having a mobile phone shows that they ar
显示全部