药理学复习资料(Pharmacological review ).doc
文本预览下载声明
药理学复习资料1(Pharmacological review 1)
Introduction
1. Cholinergic nerve does not include:
A and motor nerve
B, all preganglionic preganglionic fibers of parasympathetic nerve
C, all sympathetic preganglionic fibers
D, most sympathetic postganglionic fibers
E, a few sympathetic postganglionic fibers innervating the sweat glands
Answer: C
2. The initial raw material for the synthesis of dopamine and norepinephrine is:
A, glutamic acid
B, tyrosine
C, methionine
D and lysine
E, serine
Answer: B
3. The main elimination way of acetylcholine is:
Destruction of A and amino oxidase
Destruction of B by phosphodiesterase
C was destroyed by cholinesterase
Destruction of D and oxygen methyl transferase
E, re uptake of nerve endings
Answer: C
4. The main elimination way of norepinephrine is:
Destruction of A and amino oxidase
Destruction of B by phosphodiesterase
C was destroyed by cholinesterase
Destruction of D and oxygen methyl transferase
E, re uptake of nerve endings
Answer: E
5. The main neurotransmitter of the synthesis and release of peripheral adrenergic nerve is:
A, epinephrine
B, norepinephrine
C, isoproterenol
D, dopamine
E and hydroxylamine
Answer: B
6. The release of norepinephrine into the synaptic gap is mainly due to the disappearance of norepinephrine:
A and monoamine oxidase metabolism
B and renal discharge
C, nerve endings reuptake
D and acetylcholinesterase metabolism
Metabolism of E and catechol methyltransferase
Answer: C
7. The release of acetylcholine into the synaptic gap is mainly due to the disappearance of acetylcholine:
A and monoamine oxidase metabolism
B and renal discharge
C, nerve endings reuptake
D and acetylcholinesterase metabolism
Metabolism of E and catechol methyltransferase
Answer: D
8. The transmitter and transmitter of peripheral cholinergic nerve are:
A, succinylcholine
B, methacholine
C, nicotine, D, acetylcholine
E, choline
Answer: D
9. the rate limiting enzyme that is synthesized from tyrosine is a limiting enzyme
A. DOPA lyase
B. monoa
显示全部