届高考英语轮UnitEarthquakes精讲精练复习题新人教版必修.doc
文本预览下载声明
Unit 4 Earthquakes
Ⅰ.重点单词聚焦
1.Without________(电),life would not be so convenient today.
答案: electricity
2.Don’t mention it again,or it will remind her of the________(痛苦) she has gone through.
答案: suffering
3.When he got up,the ground________(震动) and cracked under his feet.
答案: shook/quaked
4.After the war they saved those who were alive and ________(埋葬) the dead.
答案: buried
5.They were________(困住) in a deep hole and couldn’t get out.
答案: trapped
6.The firemen________(营救) hundreds of people shortly after the earthquake.
答案: rescued
7.She________(突然……,爆发) into tears at the news that his father had passed away.
答案: burst
8.On arriving there,we offered our________(祝贺) to him on his success.
答案: congratulations
9.He knows only a little English so he can’t________(表达) himself fluently.
答案: express
10.It’s wrong of you to take________(躲避) under the tree in the storm.
答案: shelter
Ⅱ.重点短语扫描
1.right 立刻,马上
2. an end 结束;终结
3.dig 掘出;发现
4.think of 考虑的少,满不在乎
5.lose 失去希望
6.as 仿佛;好像
7.in 严重受损;破败不堪
8.a (great) of 许多,大量的
9.tens of of 数以万计的
10.be of 以……而自豪
away
at
out
little
hope
if
ruins
number
thousands
proud
Ⅲ.课文原句突破
1.仿佛到了世界末日!
________ ________ ________ ________the world was at an end!
答案: It seemed as if
2.死伤人数达到40多万。
________ ________ ________people who were killed or injured ________more than 400,000.
答案: The number of;reached
3.他们无论朝哪里看,那里的一切都几乎被毁了。
________they looked nearly everything was destroyed.
答案: Everywhere
4.并没有丧失所有的希望。
________hope was________lost.
答案: All;not
5.解放军组成小分队,将受困的人们挖出来,将死者埋葬。
The army organized teams to________ ________ ________ ________ ________ ________ and to ________ ________ ________.
答案: dig out those who were trapped;bury the dead
6.正如你所知,……这是那场地震发生的日子。
________ ________ ________,this is the day the quake happened...
答案: As you know
burst vt. vi.(使)爆裂;(使)裂开;(使)炸开;突然出现;爆发;n.突然破裂;爆发
教材原句P26:In the city,the water pipes in some buildings cracked and burst.在市内,有些建筑物的水管爆裂开来。
①He couldn’t help bursting in
显示全部