2013年职称英语考试理工类A级试题及答案83005.doc
文本预览下载声明
关注更多2015年职称英语考试资料,及时了解职称英语考试动态,欢迎添加职业培训教育网职称英语频道微信:zhichengenglish,QQ群:210597052 204744182 302593754
第1部分:词汇选项(第1-15题,每题1分,共15分)
下面每个句子中均有1个词或短语画有底横线,请为每处画线部分确定1个意义最为接近的选项。
1、The rules are too rigid to allow for human error.
A general B inflexible C complex D direct
答案:B
职业培训教育网名师解析:rigid “僵硬的,同定的,顽同的”,与inflexible同义。
2、Rumors began to circulate about his financial problems.
A send B hear C confirm D spread
答案:D
职业培训教育网名师解析:circulate做不及物动同,意思是“传播,流通”,如:We should often open the win-dows to allow the air to circulate.我们应当经常打开窗户以使空气流通。句了的意思是:关于他的财政问题的流言开始传开。
3、Come out, or I’ll bust the door down.
A break B shut C set D beat
答案:A
职业培训教育网名师解析:bust “使爆裂”,句子的意思是:快点,不然我就破门而入了。这里与break同义。
4、The police will need to keep a wary eye on this area of town.
A naked B blind C cautious D private
答案:C
职业培训教育网名师解析:wary “谨慎的,机警的”,与cautious同义。naked “裸休的”,blind “盲的”,private “私人的”。
5、The contract between the two companies will expire soon.
A shorten B start C end D resume
答案:C
职业培训教育网名师解析:expire “期满,终止”。resume是“重新开始”。
6、The proposal was endorsed by the majority of members.
A rejected B submitted C considered D approved
答案:D
职业培训教育网名师解析:endorse “赞同,认可”,如:I fully endorse everything the chairperson has said.我完全 赞同主席所说的一切。四个选项中,reject “拒绝”,submit “提交”,consider “考虑”, approve “赞同”。
7、The tower remains intact even after two hundred years.
A unknown B undamaged C unusual D unstable
答案:B
职业培训教育网名师解析:intact的意思是“完整无缺的,未受损伤的”,与undamaged同义,如:The church was destroyed in the bombing but the altar survived intact.教堂在轰炸中被毁,但神坛却完好无损。unstable “不稳定的”。
8、The drinking water has become contaminated with lead.
A polluted B treated C tested D corrupted
答案:A
职业培训教育网名师解析:contaminated “被污染的”,可用 polluted 替换。
9、The methods of communication used during the war were primitive.
A reliable B effective C simple D alternative
答案:C
12、Many experts remain skeptical about his claims.
A doubtful B untouched C certain D silent
答案:A
职业培训教育网名师解析:ske
显示全部